news

2015-ben pár baráttal meghirdettük, jöjjön aki jönni akar, se befutóérem, se időmérés, se semmi, csak úgy bele a vakvilágba… Szóval elindult valamikor 2015-ben a story és mára, mikor a második Szigligetit épp befejeztük, már vagy 2 hónapja dolgozunk a 4. Tf szervezésén. A szlogenünkből (“futni szép”) azóta www.futniszep.hu futós hírportál született, a Tihanyi érmünket egy televízióban a legszebbnek választották, majd nem sokra rá a világ egyik legnagyobb éremgyártójának hazai bemutató versenyei lettünk, s ezzel megalakult a TF és az SZF égisze alatt a www.befutoerem.hu.

Barátaink, rengeteg minden történt az elmúlt két évben! Jónéhányunknak megváltozott az élete, sokan befejezték az egyetemet, vannak akik újat kezdtek, szakítottak és összejöttek, egyszóval sok-sok minden változott, de a Tf megmaradt annak a kis különleges dolognak, amit számunkra mindig is jelentett.

Nagyon sok mindent kitaláltunk, volt ami jó, volt, ami kevésbé, de a lényeg valahogy mindig, hogy lelkesedésből nevelgetjük ezt a nagyra nőtt gyereket. Talán mostanra érezzük úgy, hogy a csapatunk felnőtt, megérett erre az egészre. Minap kérdezték, hogy melyik sportszervező szakot végeztük el? Hát ugye egyiket sem; valami olyan lehet ez, mint a vendéglátás: a finomságokat csak az érzi meg, aki kívülről érkezett. Nem a forgatókönyv játszik, hanem, hogy mit akarsz a végén látni és nem egy görcsös küzdelem, hanem a “játék”. Mert ez egy nagy játék, ahogyan az egész életünk és szeretnénk, ha az is maradna: vagy jónak, vagy rossznak.

A hibáinkat megkövetjük, ha valami jól sült el, Veletek örülünk, vagy Veletek szomorkodunk, de tegnap Szigligeten összejött minden és így készülünk Tihanyra is. Mindeközben a legkedveltebb távokon mindkét versenyünk a legnagyobbá vált a Balatont érintő valamennyi megyében, ennek ellenére egy nagyon szigorú döntést hoztunk: 3000 helyett jövő évtől 2000 indulót tudunk fogadni. Kérjük, hogy ezt senki ne vegye zokon, de lelki szemeink előtt a minőség és nem a mennyiség lebeg. Tavaly az 1500 fős limit 55 óra alatt betelt, érdemes időben becsekkolni.

De a lényeg, hogy egy dologtól mentsen meg a Jóisten: hogy sterilek vagy csak feketék és fehérek maradjunk. Csak egy verseny a másik 1000 mellett.

Mert Tihany és Szigliget más. Mert különlegesnek akarjuk.

EZ SÜLT EL ROSSZUL 2017-BEN…

╱ a legnagyobb törekvésünk, hogy kijavítsuk az idei megcsúszott frissítést. Nincs mit szépíteni, nem sikerült, nem tudtuk tölteni őket a forgalmi akadályok miatt. De azóta a nap óta azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk a megoldást és ez Szigligeten úgy érezzük, hogy szuperül ment. 2018-ban Tihanyban egy 80(!) fős alakulattal és 100.000 pohárral készülünk!

╱ a második legnagyobb törekvésünk, hogy a befutócsomagokkal ne szívassunk meg Titeket még jobban, így azokat előre összekészítve a befutóérmekkel együtt adjuk át a célban (ez is elment Tihanyban, de Szigligeten patent volt)

╱ a harmadik legnagyobb változás: bevezetjük a rajtzónás indítást és nevezést…

…ÉS EZ LESZ 2018-BAN!

╱ a legfontosabb: megfordul a menetirány! Aki itt volt 2017-ben, az tudja, hogy ez mit jelent…:D (jót, elég jót…)

╱ új, sokkal lendületesebb pálya

╱ idei évben is átadjuk 35.000.- os értékben a mozgasvilag.hu támogataásával az Evolúciós-díjat, melyet a korábbi Tf résztvevők közül az vehet át, aki a legtöbbet fejlődött a tavalyi idejéhez képest!:)

╱ minden befutócsomagban egy magyar Evian: a 383 Kopjary Water

╱ 2017-ben Tihanyban megcsináltuk az első futós feszt-et, több, mint 1000 fő(!) töltötte itt vagy – aki későn kapcsolt – a környéken az éjszakát. Ez marad, szóval 2018-ban a Tihanyi félsziget újra a futók szigetévé válik egész napos futkározással és hempergéssel a réten

╱ kijavítjuk, amit elcsXsztünk: 80(!) fős frissítés összesen 100.000 darab pohárral

╱ külön rajt és célkapu, beérkezéskor érem és előre összekészített befutócsomag (ez 2017-ben sajnos lassan ment, de így pikk-pakk lesz)

╱ azt már megszokhattátok, hogy a frissítésre eléggé odafigyelünk – pláne, ha tudjuk őket tölteni…:D Most fogjuk, szóval maradnak a kifejezetten magas szintű pultok

╱ gastro-sétány: nagyon szerettétek a foodtruckokat, újra jönnek, sőőőőt!:)

╱ Knauf Tihanyi Félmaraton színpad: egész napos program nem csak futóknak

╱ a fesztre a belépés ingyenes

╱ km jelző táblák. És tényleg!

╱ kutyabarát maradunk, mert imádjuk a kis szőrkalaposokat

╱ Tihany és Szigliget: az ország első “zöld versenyei”

╱ live időmérés, chipkontroll és sms a befutást követően – ha jól adod meg a regisztrácónál a számod:D

╱ több ezer, rajtszám alapján visszakareshető fotó a futofoto.hu-tól

╱ amiből nem engedünk, az a felső kategóriás mez és érem. Pontosabban semmiből nem engedünk, de ebből abszolút nem

╱ kutyáknak frissítés

╱ egyedi, felső kategóriás, anyagában szublimált mez és érem a befutoerem.hu-tól

╱ iramfutók 4 időzónában: 1:45, 1:59, 2:20 és 2:40

╱ “Azt meséld el…”: az eredeti ötlet alapján folyt. köv. a motivációs előadások, névsor alakul, lesz mit és kit hallgatni!

╱ még több speaker: Ádi papó, Grósz papi, Kozma Andris, Toldi Tomi, Kaufer Tomi és, és, és…

╱ még több zene és még több tánc…

╱ egész napos program

╱ 87(!) díjazott 4 korcsoportban és mozgasvilag.hu Evolúciós-díj a tavaly óta legtöbbet fejlődőnek

╱ gyerekmegőrző Európa egyetlen guruló óvodájában

╱ lányoknak marad a technikai trikó, fiúknak a mez

╱ helyszín a “már megszokott”, azaz a Tájvédelmi övezet besorolású festői Belső-tó partja

╱ és, és, és…..

ELŐNEVEZÉS:

╱ Tavaly elsőként vezettük be és a nagy sikerre tekintettel idén is rendelhettek névreszóló kis karácsonyi kártyákon Tf nevezést a fa alá ajiba vagy sajátnak (november 19. 12:00-tól december 17. 12:00-ig)

╱ 0-666-ig 8000.-, szimpla csomaggal, mez nélkül: 7000.-

╱ 667-1333-ig 9000.-, szimpla csomaggal, mez nélkül: 8000.-

╱ 1334-2000-ig 10000.-, szimpla csomaggal, mez nélkül: 9000.-

Hát, valahogy így készülünk 2018-ra… egyszóval: nagyon! 2018 amúgy is nagy év lesz a team számára, ugyanis belevágunk egy teljesen új projektbe, amiről hamarosan hallhattok infókat. Lényege, hogy augusztus 19-én lesz…:)

dg (3)

dg (1)

dg (2)

Reprinted From:https://www.facebook.com/tihanyifelmaraton/

https://futniszep.hu/iv-knauf-tihanyi-felmaraton/

 


Post time: Dec-07-2019